Rīgas kontrastskati

Rīts pēc negulētas nakts, kurā noieti/skrieti teju 30 km. Pēc mašīnas brauciena ļoti caurā miegā nokļūstu stacijā. Līdz vilcienam ~ 40 min. Cerība  - neatlūzt stāvot kājās.

Nopērku sviestmaizi, pudeli ūdens un caur pāris rindām cilvēku, kas skatās uz 3. un 4. bobsleja 4nieku nobraucienu, nonāku pie stacijas kāpnēm. Paejot garām vairākiem smagi smakojošiem kungiem, kas šepat atraduši siltu vietiņu, kur atrasties pusmiegā, nonāku augšā un uz platās margas arī nosēstos.

Sāku ēst sviestmaizi. Daļēji redzu darbību gaitenī. Aiz stūra parādās divas dāmas ap gadiem 35. Dāmas ir iereibušas, uzskata, ka visa pasaule ir viņām pie kājām. Ģērbušās it kā pēc tendencēm, kā skolnieki skolā, bet noskrandušas. Mati abām dāmām nokrāsoti sarkanbrūnos, tumšos toņos, pelēkos toņos ataugušas saknes. Balsis nodzertas/nobļautas. Dāms ierauga jaunskungu bariņu (arī ap 35). Viņiem ir maisiņā ielikts 2 litru Līvu alus. Dāma nr.1 (mazāk stabila un vairāk kominakabla) miermīlīgi paķer alus pudeli no svešinieka rokas. Tad sasveicinās. Tad iedzer. Kungu kompānija mēģina sarunāties ar dāmām. Pēc brīža jaunskungu bars ģērbts pēc jaunākajām tendencēm lakādas kurpju, sporta apģērbu jomā, pārvietojas uz margu pusi. Dāmas pēc kāda brīsniņa klāt. Turpina būt absolūti komunikablas un iekārojamas. Kungi atkal maina lokācijas vietu atpakaļ uz gaiteni. Un pēc tam atpakaļ. Laikam netīk dāmu kompānija tik ļoti. Vai lēdiju alkohola patēriņš. Ap šo brīdi abas sāk it kā laikam dejot. Vai vienkārši jocīgi kustēties plivinot rokas dziedot to, kas skan šeit sākumā. Tā man pēc tam līdz brīdim, kad es vilcienā iemigu skanēja galvā.

Kamēr dāmas tur dzied aizsmakušajā balsī un dejo nestabilajā stāvoklī, lejā cilvēki ar aizrautību skatās un gaida mūsējo (kuriem jau tad draudēja medaļa)  braucienus. Un operators ar milzu kameru plecos filmē šīs patriotismā aizrautās sejas, kāda meitene intervē šīs te sejas.

Bet es redzu abas Rīgas.

Komentāri