Laiks, kad cilvēkiem pazūd kakli.

Ir pienācis laiks, kad cilvēkiem vairs nav kaklu. Nobrauciet gar kādu autobusa pieturu un paskatities kā studentītes ir sasējušas šalles ap visām iespējamajām atsegtajām ķermeņa daļām, tantiņas ievīstījušās ar augstām apkaklēm no visām pusēm, pat vīrieši, kas mīnusos staigā ar vaļā jaku, ir to pietaisījuši līdz pat zodam. Un valda tāda vienotības sajūta, jo ir diezgan ticams, ka Tu domā līdzīgas domas kā pretimnācējs - atšujies ziema.
Bet, kad gan labāk kā aukstākajā gada naktī braukt uz māju laukos, kur, neskaitot nelabi funkcionējošo apkures krāsniņu, ir arī krāsniņa kas sasilda 5 metru rādiusā, kur var labi atlūst uz kādu stundiņu ap 4 rītā. Un 5 minūtes pavārtoties sniegā, atkal iekšā šķiet silts. Tā mazpamazām man ir radies katras ziemas izdarāmo lietu saraksts: paslidot, pavārtīties sniegā, nošļūkt no kalniņa, papikoties, uzcelt sniegavīru, kā arī kaut kur aizstopēt.
Un man tik ļoti ir iepaticies saiņot dāvanas un taisīt kartiņas. Makgaiverene un kēksi ir lieliski izejmateriāli iepriekšminētajām lietām.
Un ir jauna recepte: "Atsaldētie salāti".
Nepieciešamais: lieli mīnusi, rīsi, krabju nūjiņas, gurķis, kukurūza un lietas, kas to padarīs miklāku - majonēze vai krējums pēc izvēles vai to eksistences.
Pagatavošana:
  1. Visas sastāvdaļas izliek Roberta verandā sasalšanai.
  2. Kad ir apnicis gaidīt vai gribas ēst, ienes iekšā.
  3. Guļ pie krāsns, kamēr izsalkušie vai arī tie, kas nevēlas aizmigt uz pusstundiņu, taisa ēst.
  4. Pamostas, lai iekostu kādā gurķī, kas atsaldē zobu.
  5. Skatās kā Sanda pabeidz salātus.
  6. Ēd no kopīgas bļodas un karotes vai ja ir vēlme no uz galda esošās netīrās dakšiņas.
Lai Tev silta istaba.

Komentāri